Да излезеш за 60 минути – 3 Key Rooms

Да скучаеш в София ми се струва невъзможно. Дори да не можеш да заминеш някъде за лятото, има хиляди неща, които можеш да правиш тук. Дали ще отидеш уикенда на Витоша, на пикник или имаш само час за забавление, винаги има къде и как. За единия час не се шегувам. Буквално има място, на което след 60 минути активно забавление излизаш. Ако успееш да излезеш де. Става въпрос за нащъкалите из целия град escape rooms.

Какво представлява стаята?

Стаята е магическо място, пълнo със загадки, подобна на компютърните escape games, но в реални условия. Изолирана от външния свят в нея се пренасяш в друга епоха. Няма прозорци, няма отключени врати, няма изход. Или поне привидно. Влезеш ли веднъж, вътре те чака пленителна история, необичайна атмосфера и много приключения. 

Как се играе?

Играе се екипно между 2 и 5 души. Събирате дружината, резервирате си свободен час, отивате нахъсани и действате. Затварят ви в стая и имате 60 минути да намерите изхода. Вътре влизате обезоражени от телефони, таблети и други джаджи. Ще си припомните колко много може да се забавлявате и в реалния живот 😀 Или както каза Крис – “Отдавна не се бях забавлявал така без таблет, телефон, компютър.” Ние с него, СъбинаНики и Роси бяхме екип Bloggers Delights и представихме достойно българските блогъри в 3 Key Rooms.

3 key rooms блогъри Събина Панайотова, Крис Георгиев, nixanbal, Никола Балов, Ади Василева, Росица ЦановаTips and tricks

1. Разпределете си ролите. Ако играете с приятели или колеги ще е лесно да прецените кой в какво е добър.
2. Времето лети. Наистина веднъж заиграеш ли се, не усещаш кога са минали 60 минути. Подсещайте се да поглеждате часовника или някои да напомня за времето през 10-15 мин.
3. Огледайте внимателно обстановката, вижте голямата картина. Лесно е да се отнесеш в малките неща, но често най-важното е точно пред очите ти.
4. Действайте екипно. В стаята има прекалено много неща и всеки се втурва да прави нещо различно, но всичко е свързано. Постоянно трябва да си комуникирате, за да навържете историята и да излезете на време, така че си помагайте.
5. Just have fun! Не всички излизат от стаята за 60 минути (само 30% успяват под 60 мин.), но пък всички се забавляват.

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST