3 съвета за хубаво море

Като ценител на удоволствията в живота, гледам да пътешествам колкото се може по-често. Обичам новите места и затова всяка година с le fiancé заминаваме някъде на непознато. Досега сме били заедно във Флоренция, Амстердам, Барселона, Париж, Мюнхен, Лайден, Загреб и Любляна, но пък не може да се похвалим с много ходения на море.

Всички тези странствания не биха били възможни без определени жертви, от които да спестим средства. Последните 3 години тези жертви са били именно почивките на море. Не ни беше трудно, защото и двамата не сме кой знае какви любители на Черноморието, но тази година имахме доста положително преживяване и реших да споделя изпробваните топ 3 съветa за хубаво море:

1. Less is more

Стара българска традиция е да отидем на море за минимум 2 седмици, ако сме късметлии и месец. За да оцелеем финансово, разбира се, трябва да направим компромис с града, хотела, квартирата, палатката, храната и т.н. Така, ако погледнем някой ден назад ще сме събрали много по-скоро неприятни преживявания на морето, отколкото малко, но наистина хубави. Максимата по-малкото е повече важи с пълна сила.

2. Вари го, печи го

Срам е да се върнеш от море без да те сбъркат за един от мургавите ни събратя – цялата почивка е отишла зян. Сутринта мажеш яко с крем или направо геройски – без и се опваш на плажа до вечерта най-малко. Все пак си платил за чадър и шезлонг – трябва да си избиеш парите. Въртиш лице, гръб и обратно като палачинка, за да хванеш равна коричка. Така е библейско.

Реално, ако забравиш тези глупости и се вслушаш в собственото ти тяло, няма как да прекараш повече от час/два на плажа. Малко витамин D, топване в морето за хладнинка и обратно на сянка. Така ще забравиш за главоболията, прегряването и преумората, която чустваш от прекаленото излагане на слънце.

3. Проучване

Това важи както за пътешествия по света, така и за морските. Ние с le fiancé бяхме преди седмица в Rocamar Beach Resort в Царево и, ако бяхме проучили щяхме да отложим почивката за средата на юли, когато там ще направят главната улица на водна пързалка. Е, въпреки това си изкарахме страхотно, но малко предварителен рисърч може да е безценен.

Южното черноморие е доста приятно преди разгара на сезона.
 Хотелът ни беше на залива „Нестинарка” до Царево, на брега на морето, буквално на първа линия до самия плаж. Терасата на апартамента ни гледаше право към морето и цяла нощ слушахме вълните. На сутринта за малко се цопнахме на плажа и после директно към разкошния басейн – чист, с малко хора и прохладна сянка между тополовите дървета, ммм идилия!

Rocamar beach resort плаж гледка балкон Царево България пътешествия

Rocamar beach resort плаж хотел Царево България пътешествия

Rocamar beach resort плаж Царево България пътешествия

Rocamar beach resort хотел стая легло

Rocamar Beach Resort хотел стаи почивка море плаж

плаж море пътешествия почивка вълни деца

плаж Царево България море пясък вълни слънце залез

В района около Рокамар има и супер маркет, сърф училище и две нови игрища за футбол и тенис със свободен достъп, на които може да поиграе човек привечер съвсем спокойно. Ние се разходихме до пристанището на Царево, където le fiancé се отдаде на дълбоки размисли за нещата от живота на фона на залеза.

Филип Миразчийски море

море лодки Царево България пътешествия

На морето му е времето да хапнем прясна и вкусна морска храна и Царево предлага доста опции. На обяд открихме едно малко бяло местенце до пристанището, което имаше разнообразен избор от риби и най-вкусните картофки. Име обаче нямаше, затова прилагам снимка, по-изследователски настроените могат да успеят и да го намерят.

Царево море храна заведение ядене плаж

Истинският пир беше вечерта в ресторант La Playa, който беше точно на плажа до хотела ни. Много романтично местенце, на което препоръчвам с две ръце (и облизани пръсти) салатата от морски дарове и прясно изпечените риби със зеленчуци на скара.

ресторант плаж море la playa Царево България почивка

Ресторант море царево салата морски дарове храна

море Царево риба зеленчуци храна ядене чиния

Царево ресторант храна ядене месо зеленчуци

* DISCLAIMER *
Бях поканена да посетя Rocamar Beach Resort от управителя на хотела, но всяко мнение поместено в този блог е изцяло и лично мое. Не приемам обезщетения за чисто положителни публикации и държа да съм откровена с читателите си. Отказвала съм много продукти и услуги, които не пасват на темите, за които пиша в блога.

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST