Къде да спим във Виена

Планирането на пътешествията е почти толкова приятно колкото и самите те. Особено когато всичко се планира с няколко месеца напред. С le fiancé започваме подготовката около 6 месеца по-рано и така имаме много повече опции къде да спим, местата са още свободни и самолетните билети са много по-евтини. Така направихме и за пътуването ни във Виена.

Първоначално при първите ни пътешествия във Флоренция, Загреб, Любляна и Амстердам спахме в хотели, но в Барселона решихме да пробваме Airbnb и от тогава си търсим местенца за спане само така. Супер удобно и лесно е и колкото по-рано започнеш да търсиш, толкова повече опции ще имаш.

Най-важният критерий за избор е локацията. Трябва да е близо до центъра или да има спирка на транспорт директно до центъра. Това е много важно, защото ти спестява най-ценния ресурс по време на пътешествие – времето. Оценява се особено високо вечерите и то от краченцата, които цял ден са обикаляли забележителности.

Второ по важност при нас е цената. И двамата предпочитаме да инвестираме средствата си в преживявания, искаме да прекарваме възможно най-много време навън когато сме в нов град и така квартирата се превръща единствено в място за спане. Стига да има удобно легло и да е чисто, we’ll be just fine.

Във Виена опциите бяха много и имахме късмет да намерим едно разкошно студио точно до реката. На 5 минути от него има спирка на метрото, с което се стига до центъра за нула време. Самата сграда е до парк с църква от едната страна, а прозореца гледа точно към Дунав и бизнес частта на Виена.

Точно до входа има Penny market, който обаче както всички останали супермаркети в повечето европейски градове затваряше прекалено рано за нашите навици – в 18 ч. или макс в 20 ч. Но е много удобно сутрин да минеш и да напазаруваш за вечерта и да не трябва да мъкнеш торбите от центъра до вкъщи.

Всичко беше изключително чисто, имахме си кухничка с всичко необходимо и жената, с която си комуникирахме беше супер мила. Единственият минус на местенцето е шума през нощта. На няколко пъти се събуждаше дори le fiancé, който по принцип спи като круша и нищо не може да го събуди, а аз спах с тапи за уши 😀 С изключение на това, всичко останало беше перфектно и сме много доволни от студиото.

20160524_162418 20160524_162443 20160524_162525 20160524_162601 20160524_165705 20160524_165709 20160529_201845 20160529_201947

Имате ли впечатления от Airbnb? Или друго хубаво местенце за спане във Виена? Ще се радвам да споделите в коментарите 🙂

*Елате с мен на разходка и по улиците на Виена*

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST

 • Мислех и аз да пробвам airbnb, но явно доста “в последния момент” се сещам.. 1-2седмици преди това.. И засега по-евтино ми излиза от booking.com. Но може би наистина трябва още със самолетните билети да преглеждам и там какво предлагат. За couchsurfing съм се навила обаче. Но пак с прилични изисквания. 😄

  • Бързо се запълват по-изгодните местенца, ама понякога няма как от рано. Сподели после какво си намерила 🙂
   PS – голям фен съм на снимките ти – разкошни са!

   • О, благодаря ти много! 💕 Иначе със сигурност.. Даже мислех да напиша пост, ама след някое и друго приключение. 😀

    • Супер, къде ще ходиш? 🙂

     • Юли в Дубай.. Да си тествам температурната издръжливост на организма. 😄 А после още не се знае.. Искам на Бали.. Ако може без пари. 😄

     • Ехаа, жежко ще е там, ама българите сме машини, така че съм сигурна, че ще се справите 😀
      Разкошни дестинации, лек път и ще чакаме снимки и впечатления 🙂

     • Хехе, да, и аз на това разчитам. 😀 мерси много! Ще гледам да не прекалявам само. 😀

 • Pingback: Къде да спим в Барселона - Adi's Blog()