Зоологическата градина в Барселона

Барселона е пълна с разкошности, но тайничко си признавам, че през цялото пътешествие чаках с най-голямо нетърпение зоологическата градина. Уж навсякъде има зоологически градини, но истината е, че във всеки град усещането е тотално различно.

Зоологическата градина в Барселона е на над 120 години и в нея живеят около 7500 животни от 400 вида – от слонове през гигантски мравояди до кубинско фламинго. Билетът е 18 евро и наистина си заслужава. Вижте сами защо.

Още от входа те посреща свободно щъкащ си паун, също както в Амстердам.

Животните в Барселона определено знаеха, че са разкошни и супер умело умееха да позират.Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина паун peacock

Никога преди не бях виждала фламинго и благодарение на безстрашната компания, с която бях, сега си имам три перца от фламинго, които лежерно лежаха паднали на тревата и молеха да ги вземем. Явно някои от фламингата мътеха или нещо подобно, защото когато се приближихме да вземем перцата всички се  втурнаха към нас с целия си заплашителен розов цвят.

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина flamingo фламингоМечокът е още един пример за животно в Барселона, което искаше да излезе добре на всички снимки и любезно си въртеше главата към всеки един фотоапарат поотделно. Това е абсолютно максималният вариант на внимание, което искам да получа от мечок.

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина мечка bear

Цената на билета доста надвишава тази в софийския, но пък условията, както виждате са завидни дори за човек. Хипопотам в Барселона да си в този живот.

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина хипопотам hipo

 Тук станахме свидетели на малка семейна драма. След като се поскараха, женската и малкото решиха, че е признак на добро възпитание да си отъркат дупетата в мъжкия. Еманципация в действие.

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина monkeys маймуни

За пръв път видях и бебе кенгуру в торбата на майка си, което изключително сладко се опитваше да стигне зеленината без да изпадне от дома си. В дясно едно друго кенгуру албинос се опитваше да хване малко цвят със слънчеви бани, но от опит знам, че някои същества просто сме си бели foreva.

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина кенгуру kangaroo Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина Тимонковците от малка са ми едни от любимите същества. Този сладур в ляво беше явно на смяна да дежури и се беше качил на най-високата точка и следеше всичко като радар за опасности.

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина сурикат тимон

Мистър жираф пък се хареса много с едно дръвче и станахме свидетели на една лека make out сесия *le цуни цуни*Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина жирав giraffeBarcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина пате патица Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина сърна елен

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина какаду

По средата на разходката чухме, че след 5 минути започва делфинското шоу и тичахме от единия до другия край на парка. Тук е мястото да разкажа за моята детска професионална мечта. Мама и тати ме бяха завели в делфинариума във Варна като малко Ади, което доведе до генералното решение, че искам да стана дресьорка на делфини  and that’s it!  Имаше само един малък проблем – не можех да плувам и все още не мога. Плюс, че имам фобия от русалки и не обичам нито морето, нито пясъка. Въпреки това, още си пазя едно делфинче на верижка от там, което ми купиха и всеки път когато отида на море си имам малко Адинско ритуалче, което си правя с него. Така че си имам резервен вариант, ако кариерата в сферата на онлайн комуникациите не ми се хареса.

Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина делфин делфинариумВ свободната зона за галене на животни се срещнахме с няколко симпатични козлета, които просто се влюбиха в le boyfriend. Най-накрая всички се събраха около него и го ближеха. Поне едно е сигурно – езичетата им са перфектно защитени от слънцето от целия SPF, който изблизаха от ръцете му.Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина Ади Василева Филип МиразчийскиBarcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина Филип Миразчийски козиBarcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина Barcelona zoo animals travel trip Барселона зоологическа градина Ади Василева Адриана

Писах още за Аквариума и улиците на Барселона.

Ади,
a piece of Adi!