Любимо трио – бронзър, руж, пудра

collage6

Покрай лудницата със скулптирането, контурирането, strobing-а и цялостното оформяне на скулите до несвяст, реших да напиша един призив за повече естествена красота и да споделя няколко тайни. Като представител на бузанчетата съм изчела всички хитринки по света за по-изваяни бузки. Перфектното трио се открива трудно и за всеки е различно, но тези 3 продукта са се доказали през времето и в следващите радове ще видите защо.

Too Faced Milk Chocolate Soleil Bronzer Too faced Milk Chocolate Soleil Bronzer light fair skin

Бронзърите са опасни, особено за хора със светла кожа. Обикновено изглеждат оранжево и неестествено. Винаги припарвам до тях с голяма доза недоверие и инвестирам само в качествени марки, които разбират от цветови нюанси и преливки. В Sephora ми препоръчаха да пробвам светлия вариант на толкова известния Too Faced Chocolate Soleil бронзър, който е наречен тaка миличко Milk Chocolate. Казах, че няма смисъл въобще да ми предлагат бронзър, защото кожата ми е супер светла и няма да седи естествено, но явно ме приеха като предизвикателство и набързо ми спретнаха една мини грим сесия. Бронзърът не ме впечатли чак толкова като за сумата му, но в последствие оцених качествата му особено когато го помирисах…оо, когато го помирисах! Блажен какаов аромат, който вече месеци по-късно душкам редовно докато се гримирам и дори понякога просто ей така за кеф.

Техниката, с която се нанася незабележимо и естествено е с по-малка четка за руж/пудра/бронзър да се нанесе с кръгообразни движения точно под скулите. Така известният fish face при мен не работи, затова просто се усмихвам леко и скулите веднага проличават. С времето човек свиква с чертите на лицето си и лесно разпознава кое, къде и как. След това взимам една по-голяма четка за пудра и със съвсем мъничко от пудрата минвам върху и около мястото, на което е бронзъра, за да се блендне и матира още повече, което създава наистина естествена сянка. Ето и за самата пудричка:

Bourjois silk edition compact powder

Bourjois silk edition compact powder Bourjois silk edition compact powder

При пудрата няма много философия – oт нея искам да матира и да изравни допълнително тена евентуално, нищо друго. Но пък има нещо специално и особено женствено в нея. Някак естествено върви в комлект с огледалцето, което вадиш, за да си сложиш червило и поне мен ме кара да се чувствам някак готино хехе. Затова си харесах това въртеливо нещо, което има супер стилна опаковка и самото съдържание е добро и качествено. Лятото я ползвам дори без основа под нея, с една скосена четка за фдт и покрива всичко като слънце. Върху фдт използвам съвсем внимателно, за да не изглежда cakey. Изтупквам четчицата винаги след като взема продукт с нея и съвсем леко потупвам зона по зона, никога не разнасям и развлачвам по кожата. Така се постига лек матиран резултат без да изглежда като маска.

Bourjois blush rose d’or

Bourjois blush rose d'or

Този руж си го купих за пръв път още като бях на 16-17 години и от тогава си се презареждам с него. Малка кръгла разкошнотия, която вътре си има и огледалце, и четчица, която учудващо върши доста добра работа. От така наречените baked ружове е, което го прави да изглежда изключително естествено – все едно някой ти е ощипал бузките или си потичал малко. Мултифунционален е и лично аз го ползвам и като хайлайтър, заради леките отразяващи частици, които придават есествено сияние. Перфектното розово за бяла кожа, пък и ухае на нещо ориенталско и магично.

Ще се радвам да споделите в коментарите, дали сте пробвали някои от продуктите или да ми препоръчате нещо готинко 🙂

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST