DIY препарат за дома

Има 2 типа домакини – добри и романтични. Когато видят прах добрите го изчистват. Романтичните рисуват сърчице с пръстче и продължават нататък с деня си. Та, аз съм от вторите, ladies & gents.

Но както често се случва в живота, кочинката прелива в един момент и когато правиш чести вечеринки с приятели в новото вкъщи се налага да изглеждаш като цивилизован възрастен. *Bonus tip – сложи в хладилника една бутика Perrier да лежи небрежно и няколко художествено изглеждащи плодове в плато на масата и вече си човек, който изглежда сякаш знае какво прави с живота си! Доказано е! Научно!

Когато все пак се наложи да запретнем ръкави обаче е добре да знаем какви химикали ще разпръскваме в дома ни и дали са безопасни. За да си спестим няколко часа четене след които ще захръвлим цялата химична гадория, можем да си направим аромантен и чист DIY препарат само с 2 съставки. И едната е вода!

чаено дърво почистване дом

DIY препарат за дома:

1. Чиста спрей бутилка
2. Масло от чаено дърво
3. Вода

В една спрей бутилка за многократна употреба (има чудесни цветнички в ИКЕА) капни 20 капки масло от чаено дърво и долей вода and it’s done! За свеж аромат може да добавиш няколко капки масло от мента или портокал.

Масло от чаено дърво и масло от портокал

Маслото от чаено дърво има антисептични свойства, които ще убият бактериите в дома. Може и много повече, направо си е момчето за всичко сред етеричните масла – лекува кожни инфекции, слънчеви изгаряния, обриви, сърбеж, акне, гони въшки и бълхи и още много чудотворни нещица. Само мириса му не е за всеки, но лично аз го предпочитам пред този на химически препарат. Ако пробваш този бърз, лесен и чист DIY сподели после мнение, ще се радвам на feedback.

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST