DIY Instagram стена у дома или просто малки квадратни спомени

Вдъхновявам се за този разкошен DIY от известно време насам в Pinterest и си запазвам вариантите, които най-много ми допадат. Почти всеки ден споделям нещо в Instagram и обичам малкия сладък формат там. Всичко изглежда някак по-арт и исках да намеря местенце за такива мънички снимки някъде у дома, за да си имам всички уловени мигове, спомени и весели местенца на едно място. Да ми напомнят колко много обичам и да виждам лицата на всичките ми любими хора – ей това ми дай!

В София трудно се намира фото студио, което да предлага снимки в малки сладки квадратчета и мислих всякакви пъклени планове как да ги изпечатам, после режа, пък как да са еднакви всичките, гланц, мат, ала бала и така леко се замота тоз квадратен DIY. Разбира се, не се отказах и намерих местенце, където могат да направят точно това, което искам – instaprint.bg. Лесно качих и оразмерих снимките, така че да изрежат в квадратна форма, доставиха ми ги за 3 дни, само че за доста скъпичко – пакет 48 снимки (принт на обикновена хартия) са 30 лв. с доставката. Освен тях трябват щипчици за закачане и корда, и двете взех от Слънчоглед, където ходя с голям кеф с повод и без повод, ей така да се заредя с малко арт ентусиазъм.

Процесът си е pretty self explanatory – стена, пирончета, чук, опъваш кордичката (малко по отпуснато, за да увиснат леко) и слагаш снимките с щипчиците. И воала – стената става разкош!

P1240161 P1240225 P1240233 P1240244

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST

  • Супер еее! И мен ме стреснаха цените на тези пичаги, когато търсех квадратни снимки за един албум. Аз ги поръчах в стандартен размер, като подбрах само такива, които мога да отрежа сама до квадрат и да стоят ок (20-тина лева с доставка за 100 снимки). Ограничаващо е, но… Когато искаш, няма спирачки 🙂 Има и трети вариант – сваляш си ИГ снимките и ги подреждаш в някоя програмка като Canva в “мрежа” (grid, като колаж). Отиваш в печатницата и там ти печатат листите в съответния размер, може и на фотохартия, след което ти ги режат с гилотина. Само провери с какви размери разполагат.
    А за стената си поръчах туй: http://www.ebay.co.uk/itm/Hanging-Album-Kraft-Paper-6-Photo-Frame-DIY-Home-Decor-Set-With-Hemp-Rope-Clip-/272104554913?hash=item3f5ab201a1 🙂

  • Страхотно е, жалко, че нямам толкова снимки в инстаграм.

    • Можеш всякакви да си извадиш, Вики 🙂 Не го мисли инстаграм, само са в подобен размер