Хидратиращ ритуал с 3 продукта на Eucerin

Любимият ми Embryolisse свърши и сега си търся нещо също толкова качествено и нежно, което все пак да е налично и в България. След малко проучване на активни съставки си харесах 3 конкретни продукта на Eucerin, за които искам да ви споделя.

През студените сезони се старая да обгрижвам кожата си една идея по-внимателно, защото при студ тя реагира, като свива кръвоносните съдове, за да защити тялото от загуба на топлина, намалява секрецията на себумните жлези и предизвиква изсушаване. Има богато разнообразие от хидратиращи благинки, но държа изключително много на чистия състав и качеството.

Вече няколко седмици използвам само тези 3 продукта в ритуала ми за грижа и кожата ми никога не се е чувствала и изглеждала толкова добре. Не ми се изпозлват дори фдт, защото и без тях тенът ми е изравнен и гладък.

Eucerin

Eucerin Ultrasensitive почистваща емулсия

Винаги започвам с почистване, но много нежно и деликатно. Go-to методът ми е мисцеларната вода на Bioderma, затова ми беше интересно да пробвам друга формула – емулсия. Емулсията (ех, че хубава дума) има ограничен брой съставки и е без консерванти (включително парабени), парафин, парфюми и алкохол.

От Ultrasensitive серията е, което означава, че не дразни кожната бариера или нервните окончания в епидермиса. Съдържа SymSitive, което е активна съставка, която действа върху източника на хиперчувствителност и регулира активността им.

Опаковката е супер готина – има безвъздушна помпа, което я прави много хигиенична и дори стерилна. Слагам по една помпа на навлажнено лице и масажирам нежно. На опаковката пише след това да се попие с памучен тампон, но аз го изплзквам с хладка вода, защото иначе усещам един лек остатъчен филм. Това е точно е интересното – обикновено след използване на почистващ продукт кожата се чуства сиха и опъната, а в този случай е точно обратното. Спиралата си все пак предпочитам да изчиствам с мисцеларнa вода.

Eucerin

Eucerin aquaporin active околоочен крем

Всяка вечер след като изчистя хубаво лицето си, нанасям хидратиращ крем и околоочен. Това е и продукта, който най-много ме заинтересува, защото има много готин охлаждащ метален апликатор, който се чувства супер приятно върху зоната около очите и сутрин е особено полезен срещу тъмните кръгове и подпухалостта.

Повечето хидратиращи продукти подобряват хидратацията на кожата, като ограничават изпаряването на вода от нея или задържат влагата в горните й слоеве, но кожата има своя собствена хидратираща система. Формулата на този продукт съдържа съставка, която увеличава броя на аквапорините в кожата, които пренасят водата между клетките и поддържат хидратацията отвътре. И най-важното – не съдържа аромати или парабени и е подходящ за хора, носещи контактни лещи.

Eucerin

Eucerin aquaporin active със SPF 25

Кремът за лице също е от серията с аквапорини и освен, че подсилва собствената хидратираща система на кожата, я предпазва и от уврежданията, причинявани от UVB и UVA лъчите. Пише, че не съдържа аромати, но реално има мирис. Предпочитам продукти, които имат хигиенични опаковки, в които не бъркаш директно в шишенцето, но с една малка шпатулка реших този проблем. Нанасям този крем като финал на вечерния ми ритуал, защото не попива много бързо, но пък явно има активно действие, защото на сутринта кожата ми е просто мечта. В дните, които ме мързи да се гримирам го използвам и през деня, защото има слънцезащита и всички, които са чели публикацията ми SPF размисли знаят, че държа изключително много на нея.

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST