Galénic Aquapulpe с горски плодове – утоляваща хидратираща грижа

От последните публикации за Embryolisse, Топ продукти, SPF размисли, Eucerin, Любими балсами за устни сте забелязали, че обичам да инвестирам в качествена грижа за себе си и семейството ми и отделям време за проучване за действието на състава на продуктите, които използвам. Да, инвестирам е точният глагол, защото грижовното отношение към самите нас ще се възвърне многократно в дългосрочен план.

Инвестрането не е нужно да е разточително харчене на пари, напротив. Особено в България много от най-ценените марки са много достъпни в сравнение с другите европейски градове и често има пакетни предложения, които могат драстично да улекотят разходите. Хидратиращата серия, за която ще говорим в този пост е точно такава комбинация, която може да намерите в големите аптеки у нас.

Хидратиращ крем Galénic Aquapulpe с горски плодове

През студените сезони хидратиращо често се равнява на мазно, което is a no no. Цяло приключение е да се намери крем, който хем да утоли жаждата на кожата през зимата, хем да приличаш на нефтен разлив. Добра новина – I’ve found it and I’m sharing with my people! Ей го, пък е и хубавичък, в минималистична и хигиенична опаковка и ухае на малинки и боровинки. Има екстракт от горски плодове, който помага на водните запаси на кожата и придава една свежа и деликатна плодова текстури на кожата. Името си го казва – Aquapulpe. Да си призная най-първосигнално именно името ми хареса и от там се позаинтересувах от серията и видях, че ще ми пасне точно. Някак ми звучеше сочно и свежо, пък и като прочетох за богатата му топяща се текстура направо ми се стори супер апетитен.

Минусът му е, че след по-малко от месец почти свърши. За хеви юзърите това може би е съвсем нормално, но при мен тези благинки издържат по цял сезон, защото нанасям много тънък слой. Попива мигновенно и колкото и да е странно, имам чувството, че изравнява и някак балансира тена. Възможно е да е заради леко розовия цвят на крема, но честно казано не знам защо. Като основа за грим върши разкошна работа, защото не е лепкав и консистенцията му се съчетава перфектно с тази на основата. Мога спокойно да го оценя с 9 от 10 и то единствено, заради съотношението количество-цена.

P1240121

Експресна рехидратираща маска Galénic Aquapulpe с горски плодове

Преди мноого много време имах една хидратираща маска на Vichy, която беше направо магия и от тогава не съм предполагала, че ще има друга, която да я надмина. Но има и си седеше във въпросния сет съвсем небрежно и по нищо не подсказваща за чудотворните си качества. Пише, че е експресна и действа само за 2 минути, но е такава благинка, че я оставям на лицето си 5-10 минути. После избърсвам с муселинена кърпа (готино нещо, което наскоро пробвах. Ако ви е интересно драснете коментар и ще напиша пост за нея) и съм готова. Същинска разкрасяваща магия, след която кожата ми е толкова мека и хидратирана, без никакви мазни гадности. Оценявам маската с 10 от 10 и й запазвам място в all time favorites.

Като ги свърша окончателно искам да пробвам и интензивния им хидратиращ елексир, който ми звучи даже още по-добър.

Ще се радвам да споделите в коментарите, ако сте пробвали крема или маската или имате друг любим на Galénic, който бихте препоръчали.

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST