Любими балсами за устни

Напоследък ми се дописва честичко за любими неща и сред чая и толите завивки, през зимата се нареждат и хидратиращите балсами за устни, които щедро нанасям когато излизам на студа. И понеже човек никога не може да има прекалено много балсам за устни, реших поне да отсея най-любимите ми. Общата черта на всички е, че миришат вкусно. На какао, ягоди, шоколад.

Zoya goes pretty organic shea & cocoa butter

Zoya има разкошна серия за красота Zoya goes pretty, които са прекрасен заместител на всички препълнени с вредни химикали продукти. Искам да си наредя всичките им масла в стъклени бутилчици на vanity-то (простете за думите на чист английски, но който е измислил тоалетка е бил много мързелив човек без усет и не заслужава). Маслата в металните бурканчета миришат супер вкусно и са в приказен ретро стил. Използвах това с какаово масло и масло от ший почти всеки ден и то не само за устни и ми стигна за повече от половин година. През зимата консистенцията се променя, защото какаовото масло е изключително твърдо, особено на студено, но пък мирише божествено.

Nuxe Reve De Miel

Писала съм за двата варианта в публикацията за любимите ми есенни продукти.

Ives Rocher Fraise lipbalm

Ох, ягодки. Фактор номер 2 след съставките е мириса на балсамите за устни, все пак го слагаш точно под носа ти и е най-малкото редно да мирише на нещо вкусничко. Този и следващия определено отговарят на това условие, но този на Ives Rocher не хидратира особено, но го включвам, защото следващия не може да се намери в България, а все пак искам да съм максимално полезна. Може да се използва като леко хидратиращо и оставящо съвсем нежен лек червен цвят червило.

Smack Chocolate chick

Ето тук вече имаме holy grail material. Купих го от Париж и още с отварянето исках да го изям, защото мирише и дори има вкус точно на типа шоколад, който обичам. Да не говорим, че е почти изцяло от естествени съставки и масла и хидратира като слънце. Придава леко шоколадов нюанс на усните, който е перфектен за хората с по-светла кожа и седи супер естествено и красиво. Ако го видите някъде задължително си вземете, пък и за мен 🙂

Inventia Natural collagen lipbalm

Тук се натъкваме на един много интересен продукт, на който не залагах много доверие в началото, но няколко месеца по-късно вече виждам резултатите от използването му. Този балсам съдържа естествен колаген и има нетипична консистенция – представлява полу-прозрачен гел, който се нанася супер гладко и гланцира устните. Понякога го нанасям върху по-дехидратиращи червила и така предпазвам устните от изсушаване. Перфектен е и за дълбока хидратация през нощта, осем часа по-късно се събуждаш с най-меките и сочни устни, напълно регенерирани и възстновени.

Ще се радвам да споделите в коментарите, ако сте пробвали някои от балсамите или имате любим, който бихте препоръчали.

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST