На какао с Ади и Даниел

Виждате ли тези усмихнати лица? Те направиха нещо страхотно! Казват се Дани и Люпчо (от Македония) и са отраснали в SOS детски селища. За 18 дни те прекосиха 6 страни и техните SOS детски селища и то на колела, организирайки SOS Балкански Велосипеден Тур 2014.

След като се срещнах с част от екипа на SOS детски селища реших, че искам да се запозная лично с тях и да си поговорим на какао.

*Снимахме навън и беше ветровито, така че на няколко места вятърко се включва в разговора.

По време на снимките до нас спря една дама на име д-р Ана Илиева, която искаше да ни разкаже виц. Отперихме поне час в разговори с тази супер общителна, забавна и готина жена като заснехме малка част от разказите на вицове.

Повече за SOS детски селища:
SOS детски селища осигурява семейство и среда за израстването на лишени от родителска грижа, както и полага усилия за превенция на изоставанията като помагат на биологичните семейства с консултации. Общо се грижат за над 700 деца: 480 в центрове за семейно консултиране и подкрепа. Интересно е, че не са доминантно роми, те са само 30%. България е една от 35-те страни със SOS детски селища, които искат до 2020 да са самофинансираща се организация.

Можете да станете техни SOS приятели чрез редовна месечна вноска (без значение от размера). 5-10 лева няма да разклатят месечния ни бюджет, но за тях би било безценно да знаят, че всеки месец могат да разчитат на нас.

SOS детски селища дариАди,
a piece of Adi!