Quest Land

Всеки ден гледаме да улесним живота си, да намерим кратките пътища и лесните изходи. Това е чудесно, но, за да развием личността си и да бъдем по-готини хора е нужно да търсим предизвикателства. Перфектен stress free вариант за предизвикателство са escape стаите, които енергично нащъкаха напоследък и у нас.

Тези дни ходих с весела дружинка на една от новите стаи със загадки – Quest Land. Стаята е малко по-различна от всички останали, в които съм била до сега. Влизаш и очакваш да има хиляди скрити нещица и настървяваш отбора всеки да започне да търси от различен ъгъл на стаята, но бързо установихме, че тук ще е различно. В стаята има много загадки, но всички са пред теб.

Най-голямата загадка за мен за тези стаи са създателите им. Почти всички имат съвсем различни професии и никога не бихте предположили, че са и създатели на загадки и предизвикателства. Това е най-вдъхновяващото и магическо нещо и нямаше как да не попитам няколко въпроса създателите на Quest Land – Георги и Рафаил.

Как се роди идеята за Quest Land?

Георги: Идеята ми предложи Рафаил, с който в момента работим в стаята. Беше подготвил два сценария, като единият от тях преживя еволюция, за да се промени до сегашният вид на стаята.

Рафаил: Идеята се появи след серия от игри в подобни стаи. Най-вдъхновяващо за мен беше адреналина от играта, приятелите, предизвикателството да излезеш извън кутията. Стори ми се много готино да създам такова място, където хората да се забавляват и да упражняват своята креативност. Аз самия се старая колкото мога по-често да го правя. А идеи имам непрекъснато. Този проект обединява почти всичко, което ми е интересно.

IMG_3288-small

За колко време я направихте?

Георги: При нас нещата са на сезони 🙂 Отне ни цяло лято + Септември, като финалния резултат може би е една от трудните Стаи в София. За сега се гордеем с това, като по желание на участниците можем да я улесняваме, за да е максимално приятно изживяването, а не да излизат за 3 месеца, като нас 🙂

Рафаил: Физическото време, което ни отне да направим стаята е 3 месеца, но в действителност, ако се смята процеса на измисляне и обмисляне той е доста по-голям. Аз започнах да работя по стаята още преди да предложа на Георги да работим заедно. Захванах се с обмислянето на играта още няколко месеца преди това, което цялостно е около 6 месеца. Но всичко това е относително пак. Стаята е резултат от години опит в различни неща.

За колко време е излязъл най-бързия отбор и за колко най-лежерния?

Рафаил: За момента най-бързите са за 50:25 мин., а  най-лежерния за 2 часа 🙂 Но това са екипите, които започнаха да играят след като завършихме стаята. На мен ми отне 3 месеца, за да излезна от нея.

Георги: Предстои да хвърлим бялата ръкавица към обиграните отбори в София и по-надъханите играчи с клауза, която ще им дава отстъпка ако подобрят рекорд или излязат до определено време. Такива стимули винаги задвижват хората и се надявам скоро да бутнем рекорда!

Други стаи, от които имам впечатление са 3 Key Rooms, 3 Key Castle и Vestigo. Имате ли впечатления от някоя от тях или може би сте били в друга? Ще се радвам да споделите в коментарите 🙂

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST