Sofia Monsters

Заобичах София покрай le boyfriend, той все успява да намери красивото и да ми го показва в дългите ни разходки по малките й улички. Едно друго момче и момиче също намират разни неща в нея и с любезното съдействие на ентусиазма и креативността си го правят видимо за всички нас чрез проекта Sofia Monsters. Чудовищата ме спечелиха още с първите си излизания в София, без да знам кой стой зад тях. Когато разбрах, че това е престарият ми познайник Наско и една прекрасна Точка знаех, че исках да ги интервюирам:

1. Кои са Sofia Monsters и как изведнъж защъкаха из столицата?

Това са едни добродушни, смешни и леко мързеливи същества, чиято цел е да ни усмихват. Всъщност, те от много време са тук, но като че ли чак сега ги забелязваме.

2. Чудовището Гуши май много обича София, има ли много какво да й обичаме?

Има, и то много. Само че рядко и трудно го виждаме. Винаги можеш да намериш за какво да си навъсен. Но също така можеш лесно да намериш причина да се усмихваш.

3. Бончо го е страх от колите, лесно ли карат чудовищата колело в София?

Не е много лесно да си колоездач в София (макар да има известни подобрения през последните години). Но пък същевременно не е чак такава философия, трябва само да си по-внимателен и да имаш желание. Чудовищата точно това се опитват да проповядват – да слезем от колите и да намалим задръстванията.

4. Sofia Monsters са добрячета, могат ли да се борят с лошите чудовища, които не се грижат за града?

Такава е мисията им. Всяко има своите малки задачки, за да прави София малко по-хубава всеки ден. И дава пример на останалите.

5. Сигурно много ги заглеждат по улицата, толерантни ли са гражданите към различните?

Чудовищата предизвикват любопитство, защото са големи и цветни. Но все още е пълно с хора, които не са много толерантни. За съжаление, има много омраза между нас. Надяваме се чудовищата да успеят да го променят.

6. Sofia Monsters планират ли да завладеят и други градове?

Имаме такива идеи, но засега чудовищата остават в София, защото тя има нужда всеки ден да бъде по-цветна и разнообразна.

sofia monsters

Sofia Monsters

Sofia Monsters

Sofia Monsters

• АДИ •
 FACEBOOK • INSTAGRAM • BLOGLOVIN • PINTEREST