Баня
Лира за баня

Намерили сте си чудесни фаянсови плочки за баня, избрали сте си страхотна парна или хидромасажна душ кабина, новата серия санитарен фаянс, която сте си „заплюли” в някой каталог включваща дизайнерски моноблок (тоалетна чиния), мивка и биде, вече успешно са монтирани на местата им. Мебелите за обзавеждане на баня, които сте си избрали след много търсене се съчетават перфектно с целия интериор. Онази ултразвукова вана, за която толкова сте мечтали с половинката си сега вече се пълни с гореща вода и бълбукащи балончета от специално подбран термостатичен смесител. „Ех”, каква идилия само. Има, обаче нещо, което разваля цялата иначе перфектна картинка и отнема напълно удоволствието и уютът, които с толкова търпение, нерви и пари сте опитали да си създадете. И това е фактът, че банята Ви е вледеняващо студена.

Ако наистина сте вложли цялото си старание и съвсем не малка сума пари с единствената цел, а именно да имате една великолепна баня, която да се превърне в онова така бленувано кътче за отмора и малко СПА удоволствие след изцеждащият силите Ви работен ден, значи не сте от хората, които ще влязат да се бръснат с якето или ще си пуснат печка тип духалка преди да се изкъпят. Навярно това Ви кара да се подсмихвате, но за мнозина това се е превърнало в навик. Естествено това няма да се случи и на вас, защото твърдо сте решили да си сложите отопление в банята. Единственият въпрос, който мъничко Ви измъчва е от какъв тип да бъде.

Вероятно няма да бъдете особено затруднени в изборът си, тъй като в магазините за баня и отопление се предлагат три основни вида.

Баня

Лири за баня, които работят чрез ток или са свързани към централно или локално отопление; подово отопление за баня; някакъв тип радиатор или конвекторно отопление. Последният тип не са особено популярни вероятно поради фактът, че често се повреждат и изсушават неприятно въдуха. Подовото отопление има предимството, че може да се разхождате боси с часове, но пък трябва да работи постоянно, за да може да отоплява навреме, а това кара електромерът Ви да се върти безумно, а в случай на повреда…….всъщност дано да не Ви се случва. И в крайна сметка излиза, че е най – добре да си инсталираме добре познатата на всички лира за баня.

Сега сигурно си мислите колко не на място ще изглежда една обикновена и грозновата лира за баня, „скалъпена” примитивно от няколко тръбички или ако си вземете такава с глидери, как ще закрият част от декорацията на плочките. На всичкото отгоре белият цвят изобщо не се връзва с цялостния интериор, а ръждата, която скоро неминуемо ще избие от всички детайли на новата Ви лира тотално ще отнеме целият блясък на до скоро новата Ви достойна за гордост баня.

Запазете спокойствие.

Има решение на проблема и то се нарича дизайнерска лира за баня от висококачествена неръждаема стомана.

„Не”. Не сме решили да Ви дразним и да разказваме приказки от „Хиляда и една нощ”.

Тези лири, за които вече може би вече сте чували или пък само сте виждали на картинка в интернет, съществуват и на българският пазар. Знаем, че не сте ги виждали по магазините, но ако човек реши да се сдобие с такава лира не е невъзможно. Често се случва в различни светски и други предавания свързани с дома и интериора да се възмущават как по някаква причина сме лишени от възможността да имаме такива лири и само се възхищават въздишайки тежко, докато гледат снимка от банята в дома на някоя филмова звезда. Да, до скоро сигурно е било така, но сега ситуацията е различна. Естествено скромният потенциал на българския пазар вероятно лесно разколебава дизайнери, производители и търговци на подобни екстравагантни и луксозни стоки, да предложат подобен тип продукти и в България. За наше щастие, обаче напоследък ставаме свидетели и на смели търговци, които не желаят да робуват на нормите и ни изненадват с уникални дизайнерски решения. Това са тези лири за баня от неръждаема стомана, за които Ви споменахме. Трябва предварително да Ви предупредим, че когато купувате подобен артикул не трябва да го взимате само защото изглежда адски добре и да го ползвате едва ли не като някакъв тип бижу в банята си, а да помолите съответният търговец, който го предлага да изчисли точно с каква големина и топлоотдаване трябва да бъде вашата лира в зависимост от големината и спецификите на банята Ви.

Тези лири за баня, които Ви представяме в този материал са изработени от висококачествена стомана с голяма дебелина, което на практика прави тези изделия вечни.

Баня

Те не ръждясват, не корозират, няма опастност да се спукат или да изгубят невероятните си визия и блясък. Освен това обикновено се продават в комплект с най – качествените вентили и термостати, което допълнително дава сигурност, че тази покупка навярно ще може да бъде ползвана успешно и от внуците Ви. Друго тяхно предимство, е че могат да работят на ток или да бъдат свързани към локалното Ви отопление или дори към това предоставяно от „Топлофикация”.

Всъщност странен е фактът, че на фона на всички модерни артикули за баня, като се започне от плочките и се стигне до аксесоарите за баня, всичко е в крак с последните модни тенденции, а до скоро не се предлагаха подобен тип лири за баня. Вероятно причината се крие в малко по – високата им цена и липсата на традиции българинът да се грижи за доброто отопление на банята си, но въпреки това не е справедливо българският потребител да бъде лишен от тази възможност.

Предлагаме на вашето внимание няколко снимки на великолепни лири за баня сътворени от порива на нечия гениална дизайнерска мисъл и Ви пожелаваме да имате възможността да украсите и своята баня с такъв шедьовър

Facebook Comments