Ново поколение латексови матраци
By apiadmin

Ново поколение латексови матраци

Spread the love

Матрак

Все повече хора предпочитат латексови матраци през последните няколко години. Комфортът, който те осигуряват доказано предпазва от безсъние и често пробуждане, причинено от старите деформирани матраци, които все още използвате.

Латексовият матрак е ваш незаменим помощник в борбата с

  • лошите навици,
  • болките в мускулите и ставите,
  • главоболието и дори
  • наднорменото тегло.

Пълноценният сън е най-доброто лекарство, когато човек е отпочинал, той е по-работоспособен, по-концентриран и определено по-позитивен. Освен, че са удобни и комфортни, предлаганите от производителите латексови матраци са и много издръжливи. В сърцевината на матрака са оформени различни по размер въздушни кухини, които осигуряват еластичност, плътност, мекота и добра опора за гръбнака. Най-често този вид матраци са произведени от синтетичен латекс или в комбинацията му с натурален.

Латексовите матраци е препоръчително да се използват с подматрачна рамка, като по този начин се осигурява необходимото проветряване на матрака.

Матрак

Качествените латексови матраци са изключително издръжливи, когато се използват правилно с подходяща подматрачна рамка, осигуряваща им необходимата въздушна циркулация. Важно е да се знае, че латексовите матраци, поставени директно върху плоскости, могат да се амортизират бързо и дори да мухлясат, затова е толкова важна подматрачната рамка.

В този случаи няма да е необходимо ежедневното обръщане на матрака, а това можете да правите веднъж в месеца, за да предотвратите евентуална деформация и то след продължителна употреба. Удобните латексови матраци са един добър вариант за ежедневна употреба, като съчетават нужните характеристики, които трябва да има всеки добър матрак, а именно – удобство, мекота, плътност, издръжливост и здравословна среда.

Facebook Comments

  • No Comments
  • 11/01/2023