Гастроентерология е клон на медицината, който се занимава с изследването на храносмилателната система и нейните проблеми. Гастроентерологията се фокусира върху диагностиката и лечението на болести засягащи хранопровода, стомаха, дебелото и тънко черво, черния дроб, жлъчката и панкреаса. Този клон на медицината е част от по-големия дял вътрешни болести, по-същия начин както е и кардиологията, която се занимава с болести на сърцето. По-конкретно специалността гастроентерология има за цел да изучава детайлно начинът на функциониране на стомашно- чревния тракт. В това число движението на храната през стомаха и червата, процесът на храносмилане и усвояване на веществата от организма, изхвърлянето на непотребните вещества и участието на черния дроб в механизма на обработването. На практика всякa една активност или болест на храносмилателните органи е предмет на изследване на тази наука.

   По време на преглед при гастроентеролог, първо ще бъдат обсъдени вашето здравословно състояние и предишна медицинска история. Много е важно да уведомите преглеждащия специалист-гастроентеролог за минали операции, сериозни заболявания, както и за медикаментите, които приемате. След като установи причината за вашето посещение, лекарят ще извърши основен преглед на тялото ви. Прегледът може да включва и ехографско изследване, с помощта на което се произвежда детайлна снимка на вътрешните органи. Това помага на гастроентеролога да получи пълна информация за състоянието на пациента и да прецени правилния курс на лечение.

    Кабинетът по Гастроентерология в МЦ „Св. Димитър“ е модерно обзаведен, като разполага със съвременната апаратура за ехография.

💙 Скъпи пациенти, искаме да ви информираме, че имате възможност да запазите час за преглед през 🗓 месец Юли за 👨‍⚕ Д-р Михаил Спасов.

Той е 💯 доказал се лекар гастроентеролог и извършва диагностика и лечение на всички заболявания отнасящи се до коремната област. Гарантираме ви, че той ще подходи с внимание към всички ваши проблеми и нужди.

Очакваме ви на телефон ☎ 0897 895 859 или лично съобщение!

Facebook Comments