Храна

Причините за появата на заболяването диабет у някои хора могат да бъдат основно две. Определена група хора носят в себе си така нареченото „робовладелческо” мислене. Техните съзнание и организъм са настроени към прекомерно приемане на енергия и са нарушени механизмите на отделяне, което води до дисбаланс. Този дисбаланс започва от тяхното социално поведение на „поглъщане на енергията на по-слабите” се отразява върху способностите на организма да намира баланс. От друга страна, заболелите от диабет могат да бъдат и хора на преклонна възраст, при които се засилва неустоимото желание да задоволяват собствените си угоднически пориви.

Храна

Има една група храни, която може да подпомага диабетно болните в техния хранителен процес като отделя предимно чуждите белтъци и поддържа градивния процес на организма – това са храните от земен произход, отглеждани в земята като: земня ябълка, морков, ряпа, цвекло, алабаш. Това са храни, които узряват в енергийното и магнитно поле на земята и поемат от неговите импулси. Те имат способността да улавят и нормализират по-силните вибрации и енергийни потоци, които атакуват организма.

Храна диабет

Подходящи са диети, които прилагат бедни на белтъци менюта. Предимно се включват като салати, сокове – както вътрешно, така и външно. Външното приложение изисква концентрирането им с леко загряване или с помощта на силно реагиращите сол, зехтин, мас. След това с тях се прави “компрес” и се налага върху кожата.

В диетата на болните от диабет деца се ползват храни от животински произход на белтъчна основа. Техният потенциал е основно в силата им като енергиен реактор, който води до по-бързо разграждане и гниене на излишните товари.

За възрастните хора подходящи храни са плодовете, които зреят наесен – ябълки, мушмули, дренки, трънки, царевични млечни зърна. Тези храни умеят да влияят възрху нагласата за „отчуждение”, която провокира състоянието на диабет у възрастните хора.

Facebook Comments