Кои са любимите ви храни? Знаете ли, кои са храните за по-добро здраве? Представете си богатия избор на храни, които са вкусни, питателна и действат добре за вашето здраве. Храните, които са ви помогнали да поддържате добро здравословно телесно тегло. Такива могат да подобрят цялостното настроение; да намалят риска от развитие на заболявания. Според няколко източници, проучвания и изследвания има списък с топ 10 храни, за които се смятат цяло, че действат за по-добро здраве. Някои храни наистина са по-специални. „Те са храни, които ви позволяват да ядете Вашето „лекарство или хранителна добавка, вместо да ги купите в аптеката.

Ето списък на Топ 5 храни за по-добро здраве:

Чай – зеленият чай от хибискус; бял чай, лайка и други са богати на флавоноиди и други здравословни екстри. Въпреки че повечето хора мислят чая като успокояваща напита, тя е и вкусна напитка богата на антиоксиданти. Зеленият чай може да стимулира метаболизма и да намали кръвната захар. Черен чай има най-високо съдържание на кофеин и може да предпази белите дробове от повреди, причинени от излагане на цигарен дим. Той може да намали риска от инсулт.

Постни протеини – съдържат се в чистото месо. Протеинът е важна част от всяка диета и може да бъде намерен в риба, пиле без кожа и пуешко, свинско филе и говеждо месо. Протеинът е от решаващо значение за възстановяването на тъканите и изграждане и запазване на мускулите. Протеините са изградени от аминокиселини, някои от които не могат да се съхраняват от организма и трябва да бъдат предоставени, чрез ежедневната диета. Приемът на постни протеин помага ниските нива на холестерола и намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и други живото застрашаващи заболявания.

Пуешко

Ябълки – една ябълка на ден държи доктора далеч от човека. Не е изненада, че ябълките са добри за вас. Но какво точно са ползите за здравето на ябълки? Пектинът в ябълките понижава LDL („лошия“) холестерол. Хората, които ядат две ябълки на ден могат да намалят холестерола си с 16%. Плодът предотвратява рак на белия дроб; Рак на дебелото черво; Рак на гърдата. Те са полезна за отслабване. Една ябълки може да предпази жените след менопауза от остеопороза и може да увеличи плътността на костите. Ябълковият сок много полезен за децата с астма.

Ябълка

Зехтин – зехтинът е мазнина, получена от маслината. Маслото се получава чрез смилане на цели маслини и извличане на маслото, чрез механични или химични средства. Той обикновено се използва в готвенето. Той е отличен източник на сърдечно-здрави мононенаситени мазнини, които могат да намалят лошия холестерол и повишат добрия холестерол. Той съдържа витамин Е и антиоксиданти. Това е отличен заместител на нездравословни наситени мазнини като масло. Той също така е от полза за меката гладка кожа.

Зехтин

Ядки и семена – всеки вид ядки или семена, има свой собствен набор от ползи. Бадеми, орехи и шам-фъстък са богати на протеини, а орехите съдържат омега-3 мастни киселини. Тези, които консумират ядки пет пъти в седмицата, намаляват с 50 на сто риска от инфаркт. Бадемите добавени към диетата имат благоприятен ефект върху нивата на холестерола в кръвта. Те предпазва стените на артериите от повреди. Те спомагат за изграждането на здрави кости и зъби. Бадемите осигуряват здравословни мазнини и помощ при загуба на тегло.

Орехи

Facebook Comments