Диета

Има много видове диети включващи фазите на луната, но най – популярната лунна диета трае 24 часа. В тази статия ще ви обясним точно какво и кога се прави, какви са възможните резултати, и съвети как да увеличите ефекта от диетата.

Диета

Основният план на лунната диета трае 24 часа. Това е ден, в който се консумира само вода и сок през определената лунна фаза. По време на поста тялото ви ще се очисти от токсините, и може да загубите до 6 кг. водно тегло за един ден.

Тайната на лунна диета е да насочите усилията си в определената фаза на луната. Тази диета трае само 24 часа и трябва да се извършва по време на пълнолуние или новолуние. Използвайки нашият лунен календар винаги ще знаете текущата фаза на луната, кога ще има новолуние, пълнолуние или “как и кога да се подготвите и започнете с хранителния режим”.

Много важно е да започнете диетата в момента в който започва и фазата на луната. Ако фазата на луната започне през нощта, докато спите, не е нужно да нагласяте аларма, а просто започнете диетата след като се събудите. Ако фазата на луната започне по средата на деня, можете да ядете и пиете всичко каквото си поискате докато настъпи точния момент. Щом моментът настъпи веднага трябва да започнете диетата.

Диета

Какво може да консумирате?

Консумирайте само течности по време на тези 24 часа. Пийте много вода, за да се увеличи ефекта на диетата. Колко ще пиете зависи от вас, но колкото повече – толкова ще е по-добре. Може да коснумирате прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. Чай можете да пиете, но само с мед – без захар. Чаят и соковете могат да бъдат много засищащи, когато се почувствате гладни. Течности, съдържащи захар, мазнини и сол ще попречат на загубата на тегло, за това не се допускат. Това означа – никакво мляко, алкохол, и нищо, което съдържа захар или добавки.

Резултати

Диета

Консумацията на повече течности ще стимулира бъбречната дейност и ще позволи на тялото да се отърве от излишната вода. По този начин се очистват токсините, които се натрупват в организма, заради лошо храносмилане, некачествена храна и стрес. Също така дава детоксикиращ ефект, който ще укрепи имунната ви система. Чрез 24 часовата лунна диета може да загубите до 6 кг водно тегло. Редовните упражнения и разумни хранителни навици по време на останалата част от месеца ще ви помогнат да запазите теглото, което сте свалили по време на диетата, а може и да свалите още. Изхвърлянето на токсините и очистването на организма ще направи много лесно свалянето на килограми.

Моля, имайте предвид, че не трябва да гладувате повече от 24 часа! Това ще доведе до загуба на вода и мускулна маса, а не на мазнини. Тази диета е забранена за бременни или кърмещи жени. Когато 24-те часа на лунната диета са минали, вие ще сте по-леки и по-чисти от всякога.

Facebook Comments