Browse By

Спестете пространство във вашата малка спалня с гардероби с плъзгащи се врати

В нашето все повече разрастващо се глобално село, става така че на една определена площ живеят все повече хора, което прави мисията невъзможна да се живее в уединение. Почти всеки живее в блок, което значи, че съседите отгоре и долу знаят цялата ви семейна история или кога се карате на детето например. Все неща, които не са тяхна работа, но просто многото хора на малка площ все повече отрязват възможността за нормално пребиваване в нормално голям апартамент.

Минимализъм в интериора

Ето защо всеки трябва да се наглася според това в какви условия е поставен да живее. Вече всеки търси малкото, компактното и минимализма става философия на живеене на западния човек. Всичко това се отразява и на мебелите, които ще изберем за дома си. Не само заради цената, но по-малките мебели са предпочитани, заради възможността си да правят оптически по-голяма стаята, в която са, а и да спестяват пространство и да не изглежда всичко прекалено претрупано.

В тази връзка, когато обзавеждате малка спалня трябва да се съобразите с това кое да е по-голямо – леглото или гардероба. Да пренебрегнете ли комфорта си, заради повече място за съхранение на дрехи? А още по-лошото е, че ако изберете второто, вратите на гардероба ви ще заемат немалко място от стаята. Затова е важно да подберете правилното обзавеждане за спалня

Модерните гардероби с плъзгащи се врати

Но отдавна вече един вид гардероби станаха все по-масови, което намали цената им значително от първите години, когато се появиха. Това са така наречените гардероби с плъзгащи се врати. Тяхното огромно предимство е, че са компактни, а в същото време побират множество дрехи, освен това е лесно да извадите блуза или рокля от него и то без да придържате постоянно вратата, просто защото при тези гардероби с плъзгащи се врати, вратата остава на една страна и това позволява безпроблемна експлоатация.

Лошото при тези гардероби е, че когато вратата на гардероба се отворят, те трябва да отидат някъде. В много случаи тези гардероби с плъзгащи се врати са и вградени, и така когато отворите вратата, тя се плъзга и прибира в стената, където има специална цепнатина. Така вратата остава удобно скрита и не пречи. Но има случаи, в които вратата например може да е само една, а крилата да са две и когато отворите от едната страна, за да откриете рафта с дрехите, вратата отива към другото крило, което досега е било отворено. Това е добре, защото спестява място. Други пък, имат две релси и когато отворите едната врата, то тя отива зад другата. Т.е. и двете врати се оказват на една линия. И обратното – щом ви трябва нещо от другото крило просто прехвърляте вратите.

Разбира се има и такива гардероби с плъзгащи се врати, които са обзаведени с врати, които се плъзгат навън, т.е. щом отворите гардероба, то вратите отиват от двете страни на гардероба. Но това е по-скоро изключение и се отнася за по-големи помещения, за по-малките това няма как да стане. Освен това такива гардероби са по-скоро правени по поръчка или сглабяни от майстори-любители.

Но като цяло гардеробите с плъзгащи врати вече може да се срещнат в почти всяко жилище или хотелска стая. Заради начина, по който спестяват пространството, а и заради това, че са стилни, компактни и изчистени.