многофункционални WordPress теми

Изработката на сайт на все по-популярната платформа за публикуване WordPress е обичаен ежедневен избор от милиони хора по света. Имаме списък с 8 много популярни многофункционални WordPress теми, използвани както от уеб разработчици, така и от начинаещи, които заслужават сериозно внимание.

Показване на съдържанието 

Важно е да се отбележи, че преди да обмислите каквато и да е тема, първо трябва да решите дали ще изработите сайта си на WordPress.com или WordPress.org. За по-голяма простота версията .org изисква хостинг компания за WordPress, което ви дава повече гъвкавост от версията .com .

Препоръчваме версията .org и мощна, модерна, безопасна и бърза компания за хостинг на WordPress, наречена Rocket . Те не само са експерти по WordPress с невероятна поддръжка 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, но и предлагат безплатни миграции, етапни платформи и всичко необходимо, за да започнете с безопасен и бързо зареждащ се уебсайт.

Наличието на силно онлайн присъствие се превърна в задължително условие за всички марки сега, независимо от сектора, в който е марката; трябва да има изключително функционален, бърз, удобен за мобилни устройства и визуално привлекателен уебсайт .

Дигиталната ера се движи бързо, това е причината да сме свидетели на толкова много нови сайтове, изскачащи всеки ден – безопасно е да се каже на всеки час. Към момента в интернет има над 1,88 милиарда уебсайта. Това само показва важността на онлайн присъствието чрез уебсайтове и също така посочва факта, че има толкова голяма конкуренция.

Сега просто наличието на уебсайт не е толкова важно, колкото наличието на висококачествен, бързо зареждащ се, интерактивен, удобен за мобилни устройства и SEO уебсайт . Хиляди уебсайтове на WordPress се захранват от ROCKET хостинг, използвайки мощни функции, заедно с използването на WordPress тема за многократна употреба като изброените по-долу.

1. Divi – многофункционална WordPress тема

Би било неправилно да наричаме Divi просто още една многофункционална WordPress тема. Това е така, защото е създал невероятна екосистема за изработка на уебсайтове, като е предоставил своята марка за създаване на уебсайтове и стотици опции и функции за дизайн.

И можете да го изпробвате безплатно направо в браузъра си, без да е необходимо влизане. Получавате пълен контрол върху персонализирането на уебсайта и това също по лесен начин.

Добрата част е, че с неговите годишни планове за достъп можете да създавате произволен брой уебсайтове, като използвате неговите елементи, което го прави добра сделка за редовни разработчици на уебсайтове, малки фирми и всеки, който иска да изработи бърз, невероятно изглеждащ, удобен за мобилни устройства интерактивен сайт.

Основни функции:

 • Divi е за работещи на свободна практика, разработчици, агенции за дигитален маркетинг и собственици на уебсайтове.
 • Комбинацията от тема Divi плюс конструктор на страници също се зарежда много бързо и не забравяйте, че Google обича бързите сайтове.
 • Той предлага изключително усъвършенствана технология за визуално изграждане, която е несравнима в сектора и лесна за използване.
 • Divi Осигурява един от най-ефективните създатели „Каквото виждате, това получавате“, който ви позволява да създадете сайт с перфектна точност до пиксела.
 • Получавате достъп до 40+ елемента на уебсайт, които ви позволяват да изградите всички части на уебсайта си.
 • С Divi можете да изберете един от неговите 800+ предварително направени дизайна, които работят като шаблони.
 • 100+ пакета за уебсайтове, които Divi предлага, се оказват много ефективни за създаване на WordPress сайтове за всякакви цели.
 • Можете да интегрирате много маркетингови инструменти с уебсайта си, които могат да ви помогнат да подобрите уебсайта си за електронна търговия и да увеличите продажбите.

Разработчик/Автор:   ElegantThemes

Ценообразуване: $7,42/месец (плаща се годишно) | 10% отстъпка – щракнете върху раздела в долния ляв ъгъл

2.  Techno – ИТ решение и многофункционална WordPress тема

Темата Techno WordPress е най-продаваната тема през последната година в технологичния сектор и се предоставя от TemplateMonster.com. Въпреки че създаде ниша за себе си в уебсайтовете на ИТ сектора, тя все още може да се използва за почти всеки тип уебсайт.

Наред с предоставянето на ключови функционалности, разработчиците са положили допълнителни грижи, за да гарантират, че уебсайтът е съвместим с мобилни устройства и браузъри. Освен това бекендът е много удобен за SEO оптимизация и тъй като дава възможност за създаване в Elementor, разработчиците ще намерят лесно да работят по тази тема.  

Основни функции:

 • Темата Techno идва с 30+ уникални демонстрации, които могат да бъдат допълнително персонализирани.
 • Темата предлага 15+ стила на горния колонтитул и 10+ стила на долния колонтитул на потребителите.
 • Всички изображения, които виждате в демонстрацията, са включени в изтеглянето на темата, спестявайки ви от неприятностите да намерите правилните стокови изображения.
 • Той предлага възможност за изграждане на страница на уебсайт чрез своите ексклузивни KingComposer и Elementor.
 • Лесно се интегрира с основни функционални добавки като Contact Form 7, MailChimp, WPML Translator и др.

Разработчик/Автор: DreamIt на TemplateMonster

Цена : $69 за един уебсайт

3. Betheme – Адаптивна WordPress & WooCommerce тема

BeTheme е силно отзивчива многофункционална WordPress тема, използвана и за WooCommerce, която може да се похвали с над 240 000 потребители по целия свят. Въпреки че идва със стотици демонстрационни страници, добрата част е, че ви позволява да смесвате елементите на страниците.

Така че, ако харесвате плъзгача на една демонстрация, раздела за информация на друга и формата за контакт на друга демонстрация, тогава все още можете да ги получите за вашия уебсайт. И това с минимално кликване на мишката. BeTheme е част от MuffinGroup, която създава WordPress теми и продукти и услуги за създаване на страници.

Основни функции:

 • Получавате достъп до готови за внедряване над 650 демонстрационни страници, покриващи всички сектори.
 • Позволява избор от различни създатели на страници, което включва и Elementor, давайки на разработчиците повече свобода за разработка.
 • Неговото импортиране с едно кликване чрез просто копиране на URL адреса е уникално и помага за бързото внедряване на уебсайта.
 • С Be Theme получавате безплатен доживотен достъп до всички актуализации.
 • Темата се доставя с WP Bakery, Slider Revolution и други основни плъгини на стойност $174, които получавате безплатно.
 • Темата идва с над 100 предварително изградени секции, които можете лесно да използвате на уебсайта си, което ви позволява да ускорите развитието си. 

Разработчик/Автор:  BeThemes от MuffinGroup

Цена: $59 за обикновен лиценз

Можете да се обадите на eXtremeSEO за изработка на сайт, с описаните тук теми.

4. Empire – Многофункционална бизнес WordPress тема от Volusion

Компанията Volusion е един от най-доверените създатели на електронна търговия. Фокусът на тази тема е растежът на онлайн бизнеса, което доведе до включването на много невероятни продажби и функционалности, ориентирани към продукта.

Освен това собственият конструктор на уебсайтове на Volusion е лесен за използване и всички инструменти за пазаруване могат да бъдат интегрирани бързо. Ето защо, ако търсите да създадете визуално привлекателен и ефективен онлайн магазин за няколко часа, тогава темата Empire WordPress от Volusion е добър вариант за множество приложения с акцент върху бизнеса и електронната търговия.  

Основни функции:

 • Темата е специално персонализирана за електронна търговия и е готова да увеличи вашите онлайн продажби чрез своите специални функции.
 • Дизайнът на уебсайта е силно съвместим с мобилни устройства, предлагайки много удобно пазаруване.
 • Всички дизайнерски елементи идват готови за Retina, което прави уебсайта да изглежда визуално зашеметяващ.
 • Интуитивният инструмент Easy Editor на Volusion е наистина интелигентен и ви позволява да правите подробни персонализации без никакви проблеми с кодирането на бекенда. 
 • Предлага се с много опции за показване и търсене на продукти, което ви позволява да предложите на потребителите по-добро пазаруване. 
 • Разработчиците на теми осигуряват стабилна и непрекъсната поддръжка на уебсайтове, от която можете да се възползвате, в случай че сте заседнали някъде.

Разработчик/Автор:  Volusion

Цена: $180 за обикновен лиценз

5. Avada – Създател на уебсайтове за WordPress & WooCommerce

Радвайки се на позиция №1 в продължение на много години, темата Avada WordPress има множество приложения и е на почти десет години. Този мощен инструмент за създаване на теми и страници е свидетел на невероятен успех. Над 900 000 потребители използват тази тема, плюс инструмент за създаване на страници, който ви подсказва за нейната гъвкавост.

Важна бележка е, че добре познатият разработчик зад тази мощна тема “всичко в едно” плюс създател на страници е ThemeFusion и те са запазили интереса на разработчиците на уебсайтове в центъра.

Те непрекъснато пускат актуализации и нови функции, които правят изживяването при изграждането на уебсайтове по-плавно и резултатът по-ефективен.

Основни функции:

 • Темата Avada се предлага с 86 предварително изградени уебсайта, които могат да бъдат импортирани с едно кликване. 
 • Темата предлага над 120 опции за дизайн и оформление, което помага за изграждането на креативни уебсайтове.
 • Получавате възможност да качвате свои собствени икони, което ви предлага повече персонализация на уебсайта.
 • Опцията за динамично съдържание на Avada ви позволява лесно да предавате съдържанието си и също така гарантира, че то е много съвместимо и има добри резултати при SEO оптимизация.
 • Шест премиум добавки, включително Avada Builder, Slider Revolution, FileBird, Convert Plus и други, са включени безплатно с темата.
 • Предлага изключително надеждна система за поддръжка заедно с център за знания, състоящ се от статии и видео уроци.

Разработчик/автор:  ThemeFusion на пазара ThemeForest Envato

Цена: $60 за обикновен лиценз

6. Webion – Многофункционална WordPress тема на Minimal Elementor

Съвременните бизнес уебсайтове стават минимални в дизайна и все по-функционални в експлоатацията. Имайки предвид това, многофункционалната WordPress тема на Webion, разработена от Zemez , промени своите демонстрационни страници и функции, за да ви помогне да създадете бизнес уебсайт, който напълно се откроява.

От гледна точка на дизайна, демонстрационните страници се поддържат спретнати и чисти и това може да помогне вашият уебсайт да изглежда наистина елегантен. В допълнение, той идва с конструктора на уебсайтове Elementor, с който повечето разработчици са запознати, и предлага над 50 допълнителни джаджи. Това ви помага да създадете минимален, но ефективен уебсайт на WordPress за много кратко време. 

Основни функции:

 • Темата е много съвместима с WooCommerce, MailChimp, WPML, Ecwid и други, което може да ви помогне да направите уебсайта си мощен. 
 • Седем много полезни добавки за Jet са включени в тази тема.
 • Получавате достъп до стокови изображения, включени в демонстрационната страница, която използвате.
 • Инсталаторът с едно щракване ви позволява да настроите демонстрацията за нула време и бързо да започнете да добавяте вашето съдържание към уебсайта.
 • Темата е добре оптимизирана за SEO и е много съвместима между устройства и браузъри.
 • Силен екип за поддръжка, който е приятелски настроен и нетърпелив да ви помогне във всяка точка на развитие.

Разработчик/Автор:  Zemez на TemplateMonster

Цена: $83 за един уебсайт

7. Uncode – Creative & WooCommerce WordPress тема

Uncode Multipurpose Website е изключително креативна и се фокусира повече върху визуалните аспекти на дизайна. Следователно, ако търсите многофункционална WordPress тема, която изглежда наистина добре, тогава Uncode е страхотна опция. Перфектен за блогове, портфолио, електронна търговия, представяне и много други.

Добрата част е, че идва със стандартния WPBakery Page Builder, който заповечето разработчици е удобен. В допълнение, демонстрационните страници се грижат за най-новите тенденции в уебсайта и ви позволяват да покажете съдържанието си по визуално привлекателен начин. Също така е съвместим с WooCommerce.

Основни функции:

 • Получавате достъп до над 70 демонстрационни страници с тази тема, която ви позволява да покриете почти всички видове сектори.
 • Темата идва с огромна библиотека от 550+ wireframe оформления, които правят разработката на уебсайтове бърза и лесна.
 • Предоставя много опции за дизайн на публикации и галерии, които могат да помогнат на вашия уебсайт да изглежда по-красив.
 • Неговата функция за редактиране на живо с Frontend Editor е много мощна и ви дава незабавна обратна връзка за вашите промени в дизайна.
 • Функцията за превъртане на слайдове ви дава възможност да настроите плъзгач за изображения и видео на уебсайта, който прави уебсайта да изглежда привлекателен.
 • Темата предлага десет различни стила на менюто, които могат да ви помогнат да създадете по-завладяващо потребителско изживяване.

Разработчик/автор:  Undsgn на пазара ThemeForest Envato

Цена: $59 за обикновен лиценз

8. Bridge – Креативна многофункционална WordPress тема

От къщата на популярния разработчик Qo de, Bridge е многофункционална WordPress тема с висока репутация, която е на пазара от 2014 г. Тя се превърна в една от най-използваните теми през годините, тъй като предоставя демонстрации и опции за оформление, които могат обслужват всички сектори.

Хубавото на Bridge е неговият акцент върху това да направи уебсайта да изглежда креативен и визуално зашеметяващ. Това се прави без компромис с функционалността, SEO или мобилната съвместимост.

Основни функции:

 • Получавате достъп до красиви и уникални 610+ демонстрации, обхващащи всички сектори на разработка на сайт.
 • Подобреният модул за импортиране ви позволява да започнете с темата за няколко минути.
 • Темата идва с над 200 креативни и напълно адаптивни дизайнерски елемента.
 • Получавате безплатен достъп до премиум плъгини на стойност $203, които ще направят вашия уебсайт изключително функционален.
 • Темата предлага уникални 24 опции за оформление, което улеснява създаването на структурата на уебсайта.
 • Помощният център на Qode осигурява непрекъсната качествена поддръжка на клиенти заедно с обогатяващо знанията съдържание и видео уроци.

Разработчик/автор: Qode на пазара ThemeForest Envato

Цена: $69 за обикновен лиценз

Забележка към разработчиците на уебсайтове

Изборът на правилната многофункционална тема на WordPress е важна задача, която трябва да се изпълни след надлежна проверка. Лесната част от използването на тези многофункционални WordPress теми е, че те включват опции за дизайн и функции за всички видове сектори или индустрии.

Трябва да анализирате функции като създателя на уебсайта, опциите за интеграция, демонстрационните опции и други аспекти, преди да вземете окончателното решение.

Като разработчик на уебсайт можете да изберете една от горните теми и да работите изключително върху нея, като я използвате за много различни приложения, сектори и клиенти. Това ще ви помогне да придобиете опит в нейния бекенд и по този начин ще можете да създавате уебсайтовете си по-бързо и по-ефективно, превръщайки се в герой за онези, които очакват от вас работа с най-високо качество.

Забележка за начинаещи

За тези, които тепърва започват и искат да направят страхотно първо впечатление с онлайн присъствието си, не можете да сгрешите, като започнете с първокласен, фантастично изглеждащ уебсайт, така да се каже, още от вратата.

Вие сте на страхотно място да започнете своя малък бизнес онлайн с уебсайт за фотография, блогове, агенция за дигитален маркетинг, уеб дизайн, графичен дизайн, онлайн консултации, недвижими имоти, електронна търговия и т.н. Използването на многофункционална тема обаче може да ви даде повече възможности, ако просто не сте сигурни по какъв маршрут да поемете бизнеса си.

Днес е денят, така че не го отлагайте повече, а изберете в каква посока да вървите, като следвате стъпките по-долу.

5 прости стъпки за начинаещи, за да започнат онлайн с WordPress:

Стъпка №1 – Изберете между WordPress.com и WordPress.org (препоръчително).

Стъпка 2 – Изберете име на домейн. Препоръчваме NameCheap .

Стъпка #3 – Изберете WP хостинг компания. Да, ROCKET ни е фаворит.

Стъпка #4 – Изберете многофункционална WordPress тема като Divi (препоръчително).

Стъпка #5 – Изберете WordPress Page Builder (ако вече не е включен в тема)

често задавани въпроси

Последни мисли

Сега е моментът да изберете многофункционална тема, която да развиете до съвършенство. За да улесните процеса на разработка, вместо да променяте кода, можете да започнете, като използвате тема, която вече е изградена с конкретен конструктор на страници с плъзгане и пускане като Woocommerce, WPBakery и други. Благодарим ви за посещението и ни кажете какво мислите за тези многофункционални WP теми!

Ако не успеете да се справите сами, можете да потърсите Момчил Марчев за съдействие

Facebook Comments