Интериорни работни кътчета за всеки дом

С помощта на няколко полезни съвета ще можете за създадете оптимална работна среда във всяко кътче на дома си.

Едно функционално домашно офис пространство не се нуждае да има на всяка цена отделна стая на разположение. Работно кътче в някой ъгъл на дневната или хола също е удачен и много по-уютен вариант за вашата ефективна работна среда. Основното правило в случая е да се „запасите” с достатъчно голямо бюро (с оптимален брой рафтове, шкафчета и чекмеджета), което да играе ролята на офис обзавеждането в офиса, естествено пригодено за индивидуалните ви нужди (за разлика от колективната ефективност, царяща в офиса). Това е особено важно с оглед съхранението на голям брой папки, документи и поддържането на своеобразен работен архив. Добро решение би било ъглово бюро. Можете да допълните работното кътче с няколко лавици на стената за извънредно съхранение и магнитна бяла дъска за различни видове бележки. Много важна стъпка също е и подбора на удобен офис стол, съобразен с нуждите ви.

Друго интересно предложение, при положение, че не използвате куп техника като компютър, факс, принтер, телефон и други джаджи е малко компактно бюро в някоя част на дневната в пастелен тон и в унисон с останалия интериор и мебелите, обитаващи тази обща за фамилията площ. То може спокойно да се използва за усамотение с приятно четиво, преглеждане на пощата или организиране на сметките. Желателно е да го оборудвате с подходяща лампа за четене, която да му придаде уютен акцент, както и някои други аксесоари като часовник, ваза, саксия или някои по-интересни сувенири.

Ако работата ви се нуждае от непрестанно вдъхновение е желателно да помислите за стимулиране на въображението си. Във вашето работно кътче такава роля биха изиграли интересни фотографии, закачени на стената над бюрото, картина на любим творец, рафт аранжиран по уникален начин с растения и аксесоари или някой голям прозорец, към който да „залепите” бюрото си. Интересно решение би била и скулптора в близост или върху самото бюро.

Вашият коментар