Browse By

Избор на маса за трапезарията, всекидневната и кухнята

Масата заема централно място във всеки един дом, независимо дали той е малък или голям. Тя онази мебел, която внася хармония в дома, събира семейството и изборът на подходяща маса може да измени изцяло вида на жилището ви.

Затова, преди да закупите тази така важна мебел за дома си е добре внимателно да прецените от каква точно маса имате нужда.

На българския пазар ще откриете разнообразни по вид, качество и цени маси и правилният избор на този вид мебел може да се окаже доста труден.

Възможностите и решенията при избор на този вид мебели могат да са изключително много. Можете да си поръчате маса, която да бъде изработена по ваш дизайн и размери, което е не лош вариант, но можете и да си закупите готова такава, стига тя да отговаря на вашите изисквания и интериор.

Има някой основни правила, когато търсите маса за дома си, които ако ги следвате ще се сдобиете с красива, стабилна и удобна мебел за дома си.

Преди да предприемете каквото и да е било най- напред измерете свободното пространство, където смятате да поставите масата, за да не се окаже впоследствие, че тя заема почти цялото ви помещение.

Ако трапезарията, всекидневната или кухнята ви е са с големи размери тогава можете да си позволите голяма, тежка маса, изработена от масивно дърво или да изберете по-евтин, но не по малко ефектен модел изработен от естествен фурнир. Този вид мебели, изработени от естествен фурнир по нищо не се различават от масивните дървени такива и имат предимството, че са по-евтини и се почистват и поддържат много по-лесно. Големите, масивни маси било то правоъгълни и елипсовидни изглеждат много ефектно и внасят стил във всеки един дом. Голямата, тежка маса прекрасно се допълва с масивни дървени столове.

Ако помещението ви е с по- малки размери тогава е добре да се спрете на разтегателна маса или пък да заложите на някой от особено актуалните модели от стъкло.

Ако предпочетете разтегателна маса ще имате предимството при повече гости да се не притеснявате, че няма къде да ги настаните – просто разпъвате масата и сте готови. А когато сте сами, тя ще заема по- малко място и ще имате по- голямо свободно пространство.

Кръглата маса е чудесен избор за малки помещения и нейното предимство е, че край нея могат да се наредят удобно повече хора отколкото край правоъгълната.

Ако не си падате по масивното дърво и предпочитате нещо по -свежо, то тогава за вас са масите със стъклени плотове, които са много актуални в момента. На пазара ще откриете трапезни, холни маси, масички за кафе от стъкло и алуминий. Те са свежи, удобни и лесно се поддържат.

За семействата с малки деца масите от тиково дърво или синтетичния материал верзалит са много подходящи, тъй като мебелите произведени от тези материали са влагоустойчиви, толплоустойчиви, не се драскат и се почистват изключително лесно.

Изборът на маса е индивидуален за всяко семейство, но все пак не забравяйте, че тя трябва да се вписва в цялостния интериор в дома ви, да е удобна и красива и да ви доставя радост всеки път, когато се събирате край нея.

Вижте още продукти в сайта на https://leosmebel.bg/