Browse By

Смесването на един парфюм с друг? Възможно е! Вижте как!

Вероятно сте чували мнението, че не бихте достигнали до добри резултат и ефект, ако смесите съдържанието на един парфюм с друг върху кожата си.

Всъщност, в парфюмерийния свят, съществуват два полюса – този на класически настроените и този на експерименталистите. Първите смятат, че всеки един парфюм е завършено произведение и не би било редно да разрушим цялостта му, омешвайки го с друг аромат. Школата на експериментаторите пък застават на противоположното мнение – комбинирайки повече от един парфюм, вие имате реален шанс да създадете изцяло ново съчетание, което да ви вдъхнови още повече.

И преди да научите кои нотки и акорди се съчетават най-добре едни с други, ви предлагаме да посетите онлайн магазина на Parfium.bg. Там изобилства от висококачествени оригинални маркови продукти. Независимо дали ще се придържате към един парфюм, който да се грижи за класното ви излъчване, или ще заложите на микс между няколко благоухания – в parfium.bg ще откриете точните попадения за вас. Богатият асортимент от есенции ще отговори на очакванията на всеки и, приключвайки с поръчката си, вие ще сте си подарили наистина качествен и прекрасен парфюм.

Ето подходящите комбинации, до които можете да прибегнете, с любимия си парфюм

Към сладките парфюми добавете такива с нотки амбра или дървесни ухания. По този начин е възможно коренно да промените базата на парфюма и силата на съставките взаимно да се балансират, създавайки наистина интересен и предпочитан аромат.

Ако любимият ви парфюм е с флорална база, бихте могли да го направите още по-жествен, комбинирайки го с парфюм, в чиито съставки присъства мускусът.

Ако основният компонент на любимата ви есенция е амбрата, добавете свеж цитрусов аромат. По този начин, вие притъпявате силата на първия парфюм и, изведнъж, от силен и тежък, той се превръща в съвсем подходящ вариант за офиса сутрин.

Парфюмите със зелени и дървесни нотки прекрасно се съчетават помежду си. Така вие ще можете да си създадете един много свеж летен аромат и няма да ви остава нищо друго, освен да започнете да планирате мечтаната почивка някъде край морето.

Добавяйки свежи нотки, вие можете и леко да неутрализирате силата на някои гурме парфюми. Ако в основата на любимото ви шишенце лежат съставки като ванилия, карамел или шоколад, вие съвсем спокойно бихте могли да разчупите сладостта им, впръсквайки и мъничко лекота и свежест върху кожата си.

Това са само някои бегли насоки в това кои комбинации биха дали вълнуващ и интересен резултат. Разбира се, всеки от вас има поле за действие и би могъл да се впусне в много и различни експерименти, докато открие аромат, който е толкова отличителен и специфичен, че ще се чудите защо по-рано не сте подходили така дръзко към любимите си парфюми.